Xeado Logo Gold 2 met zwarte rand gedraa
The Story Gold.png
20 jaar.png

15 januari 1999 kwamen 12 vrienden bijeen om "LoCrescendo' boven de doopvont te houden.

Ze vonden dat ze tot dan toe hun muzikaal ei niet kwijt konden en startten daarom een nieuwe vereniging  met als officiële doelstellingen :

  • " Het beoefenen, in groep, van de muziekkunst, en dit op een zodanige wijze dat de kwaliteit van het samenspel van die aard is dat het eindresultaat voor het grote publiek ten gehore kan gebracht worden.

  • Muziekbeleving in de ruime zin van het woord wordt als voornaamste streven van de vereniging naar voor gebracht."

Al snel volgden de eerste optredens. Eerst in hun repetitielokaal "Hermeline" in Hijfte (Lochristi), maar toen deze zaal al snel te klein werd, werd er ook opgetreden in de serres van ZAP (Lochristi) en zaal Infini (Lokeren).

De nieuwe producties, die naast live muziek ook vernieuwende videoprojecties en lichtshows omvatten, werden al snel het handelsmerk van "LoCrescendo".

In 2005 vonden de muzikanten van "LoCrescendo"  dat de naam "Xeado Proms Band" beter aansloot bij de shows die ze opvoerden. Met de nieuwe naam was de omschrijving "proms band van Lochristi" natuurlijk niet ver weg. Intussen waren de shows zo groot geworden dat de Voluit!-concerten moesten doorgaan in de Festivalhal in Berlare.

Niet veel later werd de naam nog eens gewijzigd naar  "Xeado Live Band" , een naam die de vlag nog beter dekte. Xeado live band, Xeado voor de vrienden, bracht uiteraard veel meer dan enkel "proms" concerten. Met de nieuwe naam werden ook een vaste zanger (Dex Dylan) en zangeres (Eva) aangetrokken. Met eigen zangers konden de producties nog verder groeien.

Naast de vele succesvolle concerten leverde dit in 2009 ook de titel van Oost-Vlaams kampioen in de Open Categorie Eerste Afdeling van Vlamo op.

Xeado draait er zijn hand niet voor om, om bedrijfsfeesten, huwelijken, concertzalen en festivalhallen van muziek te voorzien. Alleen, met hun vaste zangers of met bekende gastartiesten zoals Jimmy Frey, Frank Galan, Udo, Geena Lisa, Raf Van Brussel, The Cappaert Sisters, ..., Xeado zorgt steeds voor een spetterend optreden.

Frank Galan b.png
Geena Lisa.png
The cappaert sisters.png
Jimmy Frey.png
xxxx.png
44940916_10217320138266324_5177411439844
Udo.png
Raf Van Brussel.png

Uiteraard was dit allemaal onmogelijk geweest zonder de gedreven en deskundige dirigenten die Xeado Live Band, Xeado Proms Band en LoCrescendo doorheen de jaren voor zich had staan: Johan Van Hulle, Franky Heirman, Andy Sorgeloos, Sjaak Laroes, Luc Janssens en Wim Van Volsem.

44976654_10217320133306200_6426764967520

Wim Van Volsem

Na 20 jaar wordt er nog steeds aan het concept gesleuteld met vandaag als ultiem doel een groots concert voor het twintig-jarig bestaan van de vereniging.

Om dit muzikaal naar een ongezien niveau te tillen, wordt nogmaals beroep gedaan op oude getrouwe dirigent Jacq. Laroes.

J. Laroes 1.png

Jacq. Laroes is voor Xeado geen onbekende als dirigent.

Enige jaren geleden stond hij ook reeds voor dit geweldige orkest.

Vele arrangementen kwamen van zijn hand en zo ook dit jaar zijn weer diverse bewerkingen van hem te horen.

Jacq.  heeft in Nederland vele orkesten onder zich gehad, waarvan een aantal meer dan 20 jaar.

De huidige Bigband “The Evergreens” heeft hij zelf 50 jaar geleden opgericht en staat nog steeds onder zijn leiding.

Momenteel heeft hij nog een drietal orkesten

Ook in Belgie was hij dus dirigent en arrangeur in Lochristi en in Borgerhout.

We hopen dat de inbreng van Jacq. U weer heel veel luisterplezier moge brengen en dat deze Hollandse inbreng mag bijdragen tot een heerlijke avond muziekgenot !!

 
 
,,,